Forside     Skovlyset     Bolig     Kulturhuset     Cafe Bøg     Medarbejdere     Livsstils Huset  

Rammer og udsmykning

Skovlyset blev indviet i oktober 2006.

Den arkitektoniske hoved ide har været at skabe et byggeri hvor bygninger og udendørs arealer danner de fysiske rammer, der skal understøtte den daglige opgaveløsning, visioner og målsætninger for Herning Kommune.

Arkitektonisk er byggeriet opdelt i 3 zoner, - en privat, en halvoffentlig og en offentlig – for derved at styrke beboernes adgang til og deltagelse i forskellige former for fællesaktiviteter og mellemmenneskelige og kulturelle aktiviteter.

I såvel byggeriet som i de udendørs omgivelser er der tænkt kunstnerisk udsmykning ind, da vi grundlæggende mener, at det at færdes i smukke og velholdte omgivelser påvirker vores almene psykiske tilstand.

Vi har i byggefasen haft et inspirerende samarbejde med billedkunstneren Peter Holst Henckel som har formået at integrere den kunstneriske udsmykning i byggeriet og i forhold til lokalmiljøet og omverden.

Peter Holst Henckel har forholdt sig til dialogen på den måde, at den kunstneriske udsmykning kan nydes i lokalområdet og omverden, den er visuelt med til at samle arkitekturen, dens rum og struktur, og fungere som visuelle fikspunkter for beboere og besøgende. 

Udsmykningen er også tænkt integreret som en ekstra fællesskabsdannende faktor - en udstrakt hånd som gerne skal invitere til snak, glæde, grin og undren.

 

Tryk på billederne i højre side for at se dem i større format.